Päivä Norjassa

16.7.2018 Yleinen 0 kommenttia

Kesällä löytyy valtavasti nähtävää kotimaastamme. Juhannuksen jälkeen suuntasimme perheen kanssa Nuorgamiin. Erämaa Lapin maisemiin mitkä toivat kivaa vaihtelua meidän vehreisiin maisemiin. Nuorgamista pääsee kätevästi Norjan puolelle jossa teimme yhden päivän retken. Ajelimme jäämerelle ja rantatietä pitkin lähdimme kohti Hamningbergia. Ennen määränpäätä saimme ihastelimme maisemia Vadsøn seudulla josta ajelimme Vardøn saarelle meren pohjassa sijaitsevaa tunnelia pitkin. Sunnuntaina puolen päivän aikaan kylä oli kovin hiljainen ja vasta iltapäivän puolella ihmisiä alkoi ilmestyä kadulle. Ruokapaikat olisi auennut vasta myöhemmin iltapäivällä, mutta meidän onneksemme hotellissa oli keittiö jo hereillä. Ruuan suhteen sattui oikein hyvä tuuri, sillä ruoka oli oikein maittavaa. Täydellä mahalla jatkoimme matkaa kohti määränpäätä.

Hamningberg

Aiempina päivinä saimme väistellä poroja ja tämän reissun aikana teillä ja niiden varsilla liikkui paljon lampaita. Emot liikkuivat hyvin luottavaisina karitsojen kanssa eikä heillä näyttänyt olevan kiirettä, vaikka autoja meni kokoajan ohitse. Lampaita riitti ihasteltavaksi koko matkan varrelle ja vaihtelevat maastot tarjosi huikeat näkymät. Mitä lähemmäksi Hamningbergia tulimme, sitä kivikkoisemmiksi maisemat muuttuivat. Määränpäässä meitä odotti pieni kalastajakylä jossa ei ole ympärivuotista asutusta haastavien olosuhteiden ja sataman huonon laiturin vuoksi. Kylässä on asukkaita vain kesäaikaan ja syksyisin asukkaat pitävät asunnoissaan valoja päällä, koska uskovat tällä tavoin ehkäisevän maahisten tulon. Kylä tarjoaa kävijöilleen näkemistä myös rannalta käsin. Mikäli kylän aallonmurtajalle malttaa pysähtyä hetkeksi voi meressä nähdä valaita ja hylkeitä. Meitä tervehti yksi hylje ja rannalle tuli joukko poroja.

Tämäkin reissu osoitte ettei tarvitse lähteä valtavan kauaksi, että pääsee näkemään huikeita paikkoja kotimaassa sekä ulkomailla. Norjan lisäksi olemme päässyt tänä kesänä myös Kroatiaan joka sijaitse vain kolmen tunnin lentomatkan päässä. Kroatian lomaan ja Splitin nähtävyyksiin palaan vielä myöhemmin, kun maltan käydä lomakuvat läpi. Näiden reissujen antia pureskellessa huomaan, että kaikkia kohteita yhdistää kaunis ja puhdas luonto. Päivittäin tunnen kiitollisuutta siitä, että saamme elää kauniin ja puhtaan luonnon äärellä.