Ihana, kamala remontti

Reilu vuosi sitten kirjoittelin blogiin, siitä millaisesta keittiöstä haaveilen. Keittiöremonttia ruvettiin kypsyttelemään pikkuhiljaa ja vanhan keittiön runkojen kunto vauhditti osaltaan päätöstä. Talvella teimme päätöksen, että tulisimme uusimaan keittiön tänä kesänä. Omasta mielestäni olin remontin suhteen hyvissä ajoin liikkeellä. Ensimmäiset keskustelut kävin keittiömyyjän kanssa kävimme jo maaliskuussa. Suunnittelijan kanssa pääsimme hyvin vauhtiin, mutta hänen äitiysloman vuoksi jouduin vaihtamaan myyjää. Kevään mittaan homma edistyi ja ajatuksena oli, että keittiöremontti toteutuu kesäkuun lopussa. Moni muukin oli ajatellut samaa ja meidän keittiön toimitus siirrettiin viikolle 30 eli tänään alkavalle viikolle.

Ennen keittiön toimitusta oli tarkoitus teettää purkutyöt sekä keittiön pinnat sille mallille, että uuden keittiön asennus voidaan aloittaa aikataulun mukaisesti. Pientä painetta remonttiin on tuonut rakennusfirman kiireet joiden vuoksi aikataulut on ollut vähän epävarmoja. Pitääksemme aikataulut suunnitelmien mukaisena olemme tehnyt itse purkutöitä ja onneksemme olohuoneen maalauksen hoitava maalari saa hoidettua myös keittiön seinien tasoittelut sekä maalauksen. Hommat on sujunut mukavasti ja kaikki näytti hyvältä torstaihin saakka. Harmiksemme saimme puhelun keittiötoimittajalta, että heillä on mennyt tehtaalla kone rikki ja keittiömme toimitusta siirretään kahdella viikolla. Pienen ja napakan keskustelun jälkeen sain lupauksen siitä, että meidän keittiön on valmistus aloitetaan heti, kun kone saadaan kuntoon. Tänään tai huomenna pitäisi tulla tieto keittiön toimitusajankohdasta. Toivotaan, että koneet alkaa pelata ja keittiömme toimitus ei viivästy kauaa, sillä lasten loma alkaa uhkaavasti loppumaan ja arki kotona olisi huomattavasti helpompaa. Tällä hetkellä tämä mökkielämä on kivaa, jos ei ota huomioon sitä että vedentulo loppui eilen. Toivottavasti tässäkin asiassa on onni matkassa ja kyseessä on pumpun eikä kaapelin hajoaminen. Mikäli kyseessä on kaapelin rikkoutuminen niin meillä on edessä kahdensadan metrin mittaisen kaapelin vaihtaminen.

No, näinhän se aina menee että pienet vastoinkäymiset kasaantuu. Nyt kotona vallitsee aikamoinen kaaos. Keittiön tavarat on pakattu laatikoihin ja eilen tyhjensimme myös olohuoneen. Huomenna on edessä suojausta ja tellinkien rakennusta. Sen jälkeen maalari pääsee aloittamaan katon ja seinien maalauksen.

Reilun vuoden takaiset ajatukset keittiön materiaalien suhteen ovat pysyneet aikalailla ennallaan. Kaappien sävyksi tulee kitin sävy ja vetimiksi vasemmassa alakulmassa näkyvät nupit. Tasoiksi valitsimme kvartsia jossa on valkoinen pohja ja hiukan marmoria muistuttava kuviointi. Seinävalaisimeksi hyödynnän aiemmmin olohuoneen seinässä olleen valkoisen AJ-valaisimen. Viime keväänä ihastelin kuvassa näkyvää baarituolia (8). Tämän sijalle löysin edullisemmat tuolit jotka ovat ilmeeltään hiukan kevyemmät ja istuinosan verhoiluun ajattelin valita konjakin väristä nahkaa mikä tuo lämpöä keittiöön. Keittiössä ennen remonttia ollut pähkinäviiluinen avohylly löytää paikan niemekkeen luota. Tällä hetkellä kaaos ja tarava määrä ahdistaa hiukan, joten tämän vuoksi uudet pientavara investoinnit jää vähäiseksi. Luulen, että teen vielä pientä lisäkarsintaa kun laitan tavarat uuteen keittiöön. Sitä hetkeä odotankin jo innolla.