Jotain jouluista

22.11.2016 Sisustus 0 kommenttia

 

jotainjouluista8

Harmillisen usein kuulee ihmisten surkuttelevan pimeyttä ja synkyyttä. Itse en koe asiaa ongelmallisena vaan ajattelen, että ehkäpä täällä pimeässä pohjolassa on jotain paremmin kuin muualla. Yksi näistä on kaunis luonto ympärillämme ja puhdas ilma, jota saamme hengittää. Puhtaasta ilmasta nauttimisen mahdollistaa hyvä valaistus ja nykyajan heijastimet luovat turvaa ulkoilijoille. Nämä tiistait ovat erityisesti mieleeni. Lasten salibandy treenien aikaan lähden ystäväni kanssa tunnin lenkille ja päälle vajaan tunnin lihaskuntotreeni. Kotiin saapuessa harva asiassa saa mielen nujerretua tai hymyn hyytymään. Tänään ei kotiintullessa harmittanut edes villakoirat, jotka ryntäsivät ovelle vastaan. Käänsin asian edukseni ja otin pienen loppuverkan imurin ja villakoirien seurassa. Tällaisina iltoina ei ole pelkoa sängyssä pyörimisestä ja unen laatukin on parempaa. jotainjouluista9jotainjouluista10jotainjoulusta4 jotainjouluista5 jotainjouluista6 jotainjoulusta2

Viikonloppuna muu perhe sai nöyrtyä kuumeelle ja vatsataudille. Oli aika lohduton näky, kun lapsilla (ja miehelläni) oli veto poissa taudin vuoksi. Pesuvati unikaverina ja sängyn sijaan uni tuli lattiallakin maaten. Yritin pikkuisen piristää ja kääntää heidän ajatuksiaan kohti hiljattain lähestyvää joulua. Kynttelikkö kaiveltiin esille, hiukan jouluisempia kukkia ja paljon kynttilöitä. Nyt on tullut poltettua tuikkujakin, kun sain haettua niille kastehelmi tuikkukipot. Tuikkukipot olen saanut ystäviltäni lahjaksi mökille ja tänä talvena ne saavat ilostuttaa myös kotona. Hyasintteja ja sammalta asettelin Carina Seth Anderssonin suunnittelemaan Tokyo vaasiin  ja niiden kaveriksi pääsi pieni huonekuusi. Leikkokukkien sijaan halusin pehmeään sisustukseen jotakin hiukan rouheampaa. Pallo vaasiin pääsi amarylliksen kaunis sipuli, josta taitaa nousta peräti kolme kukkaputkea. Vähäisellä kastelulla yritän hillitä varsien kasvua ja kukkaputkien nuokahtamista. Sipuli, varsi ja nuput on jo todella kauniit vaasissa eikä tuota kerrottua kukintoakaan voi moittia. Täytyy nauttia näistä kauniista joulukukista, kun nyt niitä on jo saatavilla ja tuskinpa näihin kyllästyy ennen joulua.

Muistakaahan osallistua arvontaan!jotakinjouluista