Sisustetaan pienellä budjetilla

pienelläbudjetilla6

Sisustusbloggaajien ryhmässä on tapana keksiä kuukauden teema josta halukkaat tekevät postauksen. Tämän kuukauden teema on sisustusta pienellä budjetilla ja teeman ilmoille heitti Zubi’s Cornerin Suvi. Itsekin päätin kirjoitella ajatuksiani teemaan liittyen, sillä niitä on ollut niin mukava lukea toisten blogeista. Pienillä asioilla saa kummasti piristystä aikaiseksi, mutta haluan nostaa myös Suvin postauksen esiin. Suvin postauksessa kehotetaan löytämään oma tyyli, jonka myötä voidaan säästää hyvin paljon rahaa.

Monessa blogissa on nostettu esiin viherkasvit joita itsekin tykkään käyttää kodin piristäjänä. Viherkasvien ohella haluan nostaa leikkokukat ja kaikenlaiset oksat esiin. Tällä hetkellä kotiani piristää oman puutarhan kukat ja pyörälenkillä ojan pohjalta bongatut kauniit heinät, joita piti käydä hakemassa maljakkoon. Osana rentoa sisustusta toimii sisustuskirjat sekä -lehdet. Näillä saa rennon sekä viihtyisän ilmeen kotiin ja ne toimivat osana asetelmia joita rakennan eri puolille kotia. Kasvien lisäksi kivaa piristystä kotiin tuovat hedelmät, pähkinät ja marjat joita voi sijoittaa osaksi asetelmia. Hedelmävadit toimivat kivana väripilkkuna hillityn väriskaalan omaavassa kodissa eikä pidä unohtaa näiden “sisustustuotteiden” vaikutusta terveydellä.

Itselleni kovin mieluinen joka on myös edullinen tapa loihtia piristystä kotiin, on mielikuvitus tai tapa nähdä asiat pienen ehostuksen jälkeen. Toki tällaiset vaativat vaivannäköä, mutta ei pidä unohtaa kuinka nämä löydöt tuovat kotiin hippusen persoonallisuutta. Meidän kodin selkeässä sisustuksessa tällaiset löydöt ovat mausteita ja kannattaakin pitää maltti ettei koti ala näyttää kierrätyskeskukselta. Itse ainakin ohitan värikkäitä löytöjä täynnä olevat kodit, joita esitellään sisustuslehdissä.

pikkubudjetilla pienelläbudjetilla20pikkubudjetilla5 pikkubudjetilla6 pikkubudjetilla8 pikkubudjetilla9 pikkubudjetilla10 pikkubudjetilla11 pikkubudjetilla12 pikkubudjetilla13

Löytöjä voi tehdä jopa omasta varastosta, kirpputoreilta, antiikkiliikkeistä tai markettien hyllyiltä. Kuvissa näkyvä maljakko on antiikkiliikkestä löytynyt havuvesipullo ja samaisesta liikkeestä olen löytänyt myös ruokapöydän ääressä sijaitsevan rahin. Rahin puuosat oli alunperin ruskeat ja vanhan kankaan tilalle vaihdoin harmaan sametin jonka jälkeen rahia on koristanut elefantit ja tällä hetkellä rahin ilmeen viimeistelee Johanna Gullichsenin Contract Nereus- kangas (light grey).

Kuvissa näkyy sivupöytä, joka on pala siskoni hirsitaloa. Aiemmin sivupöytä ilahdutti olohuoneessa ja nyt se sijaitsee työhuoneessa. Hiljattain kerroin myös vanhan lipaston uudistuneesta ilmeestä, joka tapahtui kalkkimaalin ja vetimien avulla. Maalilla saa hurjasti aikaiseksi niin kalusteiden, kuin seinienkin suhteen. Pintakäsittelyssä kannattaa muistaa myös vahat, joista oma suosikkini on Osmo Colorin vahat. Näillä olen käsitellyt mm. rahin jalat ja myöskin saunajakkaran, joka löytyy meidän pesuhuoneesta. Edullisen marketista ostetun jakkaran ilme koheni kummasti ja se toimii mainiona laskutilana pesuhuoneessa.

Tällä hetkellä työnalla on lapsuudenkodista kulkeutunut työtuoli. Tuolin rungon maalasin spray-maalilla ja istuinosat olen päällystänyt samettikankaan paloista jotka jäivät ylimääräiseksi sohvapäällysten ompelusta. Tästä projektista lisää, kun viimeiset tikkaukset on valmiit.

pikkubudjetilla2