Mitä, jos..

Välillä on kiva leikitellä ajatuksella, että sisustaisi kotia uusilla kalusteilla. Tätä ajatusleikkiä kävin olohuoneen ikkunan edessä olevan tason suhteen. Ikkunan alareunasta lattiaan on 50 cm, joka sulkee useamman vaihtoehdon pois pelistä. Mikäli seinää olisi enemmän käytettävissä niin voisi siihen ajatella ( 1.) Strign System säilytysjärjestälmää. Monista väreistä ja puuvaihtoehdoista valitsisin pähkinäviiluiset kalusteet joita ihastelin heidän osastollaan Milanossa. Olohuoneen sohvapöytä on marmoria enkä pitäisi pahakseni, että sitä olisi tilassa lisää. Marmorisista vaihtoehdoista näyttää kivalta Menun (3.) ja Asplundin (2.) tasot. Asplundin taso olisi muotoilultaan kevyt ja ajaton, kotoa meiltä löytyykin saman sarjan yöpöydät.

Takkahuoneestamme löytyy Ikean (4.) Sinnerlig- malliston sohvapöytä. Tätä testasinkin olohuoneeseen, mutta korkkiosa vaatisi käsittelyä jotta kalustet sopisi huoneen värimaailmaan. Kodistamme löytyy paljon viherkasveja ja siksi yksi hyvä vaihtoehto olisi Adean The Botanic Shelf (5.). Hyllyyn voisi sijoittaa useamman viherkasvin ja muita kauniita esineitä. Musta hylly olisi viherkasvien kanssa erittäin kaunis ratkaisu, mutta luulenpa että ikkunasta tuleva valo paljastaisi jokaisen pölyhiukkasen. Toinen kaunis musta vaihtoehto olisi Joanna Laajiston suunnittelema Airisto (6.) penkki/sivupöytä jota valmistaa Made By Choice. Viimeinen, mutta ei kuitenkaan edullisin vaihtoehto olisi Fritz Hansenin metallijalkaiset ja kivipintaiset tasot. Tuollainen sijoitus olisi varmasti pitkäikäinen ratkaisu, kun siitä ei raaskisi luopua koskaan.

Olohuoneen seinien ja katon maalauksen jälkeen olen nauttinut keskeneräisestä ilmeestä.  Kotiin muutto alkaa lähestyä ja syksykin tekee tuloaan joten alan kaivata tilan valmistumista. Tila näyttää vielä kovin alastomalta ilman verhoja, mutta toivottavasti tämäkin asia korjautuu lähiaikoina. Neljän kuukauden mökillä olon jälkeen tuntuu kivalta saada tilaa ympärille ja lapset alkavat kaivata televisiota.