Design week ja Habitare

Viime viikon Helsinki Design Week ja Habitare innoitti kokoamaan kollaasin itseä sykähdyttävistä asioista. Messuilta päälimmäiseksi taitaa nousta pehmeät sävyt. NCS värikartasta löytyy kauniita maitokahvin sävyjä joita olen myös itse testailla. Reilu vuosi sitten maalasin yläkerran aulan sävyllä S2005-Y20R (vaaleampi) ja mökille maalasin Ikean bestå kaapin sävyllä S3005-Y20R (tummempi). Tykkään terästää pehmeitä sävyjä mustalla ja ihastuin Antrei Hartikaisen Bastone- kaappiin, joka olisi omiaan lämpöisten sävyjen kanssa. Antrei palkittiin vuoden nuorena muotoilijana, palkinto meni juuri oikeaan osoitteeseen. Outokummusta lähtöisin olevan miehen pienesineitä löytyy kodistamme ja tällaista osaamista voisin tuoda kotiini enemmänkin. Antrein osaaminen näkyy myös Katriina Nuutisen uudessa Vieno- mallistossa. Mallisto on erittäin kaunis kokonaisuus johon kuuluu mm. kuvassa näkyvät Aamu-valaisimet. Mallistosta pääsen kertomaan teille myöhemmin lisää ja moni varmasti bongasi tuotteita Lapuan kankureiden osastolta ja Lokalin näyttelyssä.

Sisustusjulisteiden suosio on tainnut pikkaisen hiipua ja kotiin haetaan jotain persoonallisempaa. Kristiina Haatajan teoksia oli nähtävillä Interfacen ja Matrin osastolla, hienoa että taide alkaa jalkautua kotien sisustukseen. Veistoksellisuus on nähtävillä myös huonekaluissa. &tradition LN9 Lato- sivupöytä on, kuin teos ja Emberador-marmori tuo pöytään ripauksen arvokkuutta. Kotiin saa syksyisen ilmeen tekstiilien ja värien avulla. Siinä missä muut on ihastellut Svenks Tennin tuotteita niin minuun uppoaa Klaus Haapaniemen kuosit ja erityisesti murretun sävyiset tekstiilit. Kuvan tyyny on Moonflower, jonka sävyt toistaa ruskan sävyjä. Habitaressa ihastelin Annon osastoa jossa oli nähtävissä vaaleat Jouhi-villamatot. Matto huokuu kodikkuutta ja villa tuo vaaleaan mattoon syksyllä kaivattua lämpöä.